Sortir a dinar amb els petits

Sortir a dinar amb nens petits és un caos. Probablement anar a fer un café o un gelat amb nens ja és un “caos”. Però sortint a dinar o sopar és multiplica el caos.

Des de que va neixer la meva filla gran sempre hem sortit a dinar fora tots plegats. Al principi era molt fàcil, a la nena li encantava dormir-se al cotxet, i procuràvem calcular el moment que tingués son. Es va anar fent gran, i tot i que per un nen és dificil estar-se quiet molta estona, si anàvem a hores que no hi hagués massa gent i així ens atenien ràpid, amb una mica d’entreteniment ja estava a fet. I ella cada cop estava més acostumada.
Llavors va néixer la petita i el tema es va complicar. La petita no dorm al cotxet, només a sobre la mare, i amb dos, tot s’ha complicat. No perquè elles siguin complicades, sino perque la una vol dormir a sobre meu i l’altra vol que jo l’ajudi a menjar.
Ara que tenen 2 i 4 anys, s’avorreixen d’estar-se quietes, que és normal, però a més es potencien la una a l’altra…l’escena d’avui era: jo amb una sentada a una cama entretenint-la com podia, mentre intentava tallar-me un troç de carn. I l’altra assentada al meu costat i demanat que li talles el pollastre. Total, no recordo ni el sabor del que he menjat. He passat mig dinar perseguint-les, mig dinar fent servir els quatre braços que no tinc per fer-ho tot a la vegada.
La imatge era còmica.
Tot i així, seguirem sortint a dinar amb elles, penso que si els portes menjar, joguines, i millor si vas a “deshores” i ho tens per costum, no passa res. Les nenes, poc a poc i amb paciència, s’acostumen.
A més, pel mon hi ha molts restaurants pensats per families, que fan la vida encara més fàcil. I això ajuda (això em dona la idea per fer una llista d’aquestes restaurants que et fan la vida més fàcil…)
Pensant una mica,.. perquè ens estressem de seguida quan sortim a dinar amb nens petits?? perquè és una de les situacions on més fàcil perdem la paciència amb els nens i ens oblidem que son nens petits avorrits d’estar sentats com els grans?? és per les mirades!! Perquè des que entres al restaurant tothom et mira, i no et miren amb carinyo precisament.
Els cambrers et miren pensant “ja la tenim liada”; els altres comensals posen cara d’espant de pensar que seuràs al costat i que els teus fills seran uns malcriats escandalosos…i buenu, si el teu fill/a fa un crit o una queixa (o un riure!), les mirades ja son més que reprobatòries. I tot això només entrar…
Doncs mentre no hi hagi restaurants amb entrada prohibida als nens (que segur que si ja hi ha hotels, els restaurants algun dia s’ho pensaran) trobo que s’haurien de posar en la nostra pell. Ja sabem que els nens fan soroll, ja sabem que corren, parlen fort, etc..i es cansen ràpid. Però els pares amb fills tenim dret a sortir amb ells a dinar o a sopar, i compartir en familia un dinar fora de casa.
De fet, qui té dos nens petits voltant per casa (de 0 a 5 anys) no cal que pensi en el caos que és sortir a dinar a fora…perquè el caos el tens a casa! qui no recorda l’ultima vegada que va fer un àpat sencer sense aixercar-se de la cadira? Qui comparteix més de la meitat del seu sopar amb nens ja sopats (i que haurien d’estar dormint) perque volen provar que menja la mama? Qui ha d’interrompre el sopar (i poder oblidar-se d’acabar) perque el teu fill s’ha despertat amb un malson? Com oblidar aquells dinars, amb tots seguts a taula…quan un dels nens menja un troç i demana “vull fer caca” i apa, a menjar fred perque tenim per estona! I si tenim sort, quan tornem l’altra s’haura contagiat del “fem caca a l’hora de menjar…i apa, a canviar bolquers també (això també dona per un altre post)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s