L’estiu

Ara estem a l’estiu. Sí. a mi em sona estrany dir-li estiu al Febrer. I porto així 8 anys. Però es fa estrany. Però son molts anys de passar estius aqui ( i d’intentar escapar dels hiverns per rascar una mica de l’estiu d’allà) i això encara no em convenç…

Aquí l’estiu és de broma! Aquesta afirmació, si la fes davant d’un xilé de qualsevol ciutat més al sud o més a la costa que Santiago, es pensaria que m’he tornar boja (o molts dels habitants del nord d’Espanya també segurament)

Però jo sóc de Barcelona. A Barcelona sembla primavera el 60% de l’any, despres tenim un 30% d’estiu i un 10% de fred. Això és un estiu!

Estiu mediterrani (el de debò)

Per mi, un estiu es sortir en tirants, pantalons curts i xancles tant a les 8 del matí, les 12 del migdia, o les 4 de la matinada. És no necessitar pensar en portar jaqueta, màniga llarga, mocador pel coll…RES DE RES!!! Estiu es poder pendre algo a la terraça a qualsevol hora (a segons quines hores, millor a l’ombra), és sopar a la terraça sense haver de pensar si et congelaràs menjant el postre.

Estiu es passejar a qualsevol hora de la nit i no tenir fred

Estiu és haver d’obrir finestres buscant un corrent d’aire, estiu es sol i calor! I pensar en platjeta, piscineta o el que sigui. I arribar a la platja (o piscina) i no congelar-te en posar el dit del peu, sino refrescar-te, i poder-te banyar a qualsevol hora, a les 7 del mati o tornant de festa a les 5 de la matinada!

Estiu és disfrutar del corrent de les 5 de la matinada, quan estàs dormint acalorat.

Estiu és no haver d’agafar mil capes de roba pels nens!

Estiu pacific/xilè (el de mentira)

(Avís, com he dit abans, només qui vingui de climes tropicals o mediterranis podrà llegir sense pensar que estic boja)

Aqui l’estiu és curt, la primavera i la tardor fan un mix i van ballant juntes fins a mitjans de desembre…quan poder pots sortir a sopar sense portar una jaqueta per no congelar-te passades les 22. (però si portes tirants, pantalons curts i xancletes, et congeles fijo sigui el mes que sigui)

Aquí a l’estiu el sol et crema a les 12 del migdia que penses que t’has fregit en 5 minuts, però seus a la ombra en una terraça i passades les 5 comença l’aire fresquet…

Aqui a l’estiu, poses el dit del peu a una piscina, i ja estàs congelat!! I al mar, entre la temperatura de l’aigüa i que està prohibit banyar-se per les corrents…

Aquí a l’estiu, o fa molta molta moooolta calda, o més et val tancar la finestra perquè sino fijo et congeles a les 3 de la matinada.

Aqui a l’estiu si surts “de festa” o a passar el dia fora amb els nens, ja pots portar mil capes…perque et congelaràs, passaràs molta calor, i després, tornarà a fer rasca…però si per anar a la guarderia les nenes ja porten jaqueta!!

El meu telefon sempre té les dos temperatures, i les dues hores, de Barcelona i de Santiago, i això veia el cap de setmana passat:

Screenshot_2014-02-16-10-29-03Screenshot_2014-02-16-10-28-54  

És o no és un engany! Mateixa temperatura a l’estiu a Xile que a Barcelona a l’hivern!!!

Ho sento, s’està acabant l’estiu a l’hemisferi sud…i no puc deixar de trobar a faltar la meva ciutat, aquella on no passava res ni quan venia l’hivern, perquè fred fred, feia poquet…aquí ja va ploure fa dos dies, la Cordillera ja està nevada i l’aire…l’aire et deixa congelat pels matins!!! Comencem a treure les capes i més capes…que al mati pot fer 10° però a migdia en farà 30°!!!

Trobo a faltar l’estiu mediterrani, no puc evitar-ho! Vull portar xancles des del Maig fins l’Octubre! Em poso una mica Grinch quan té a veure amb el bon temps…ho sé!

One thought on “L’estiu

  1. Retroenllaç: Ens teletransportem un ratet? |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s