no t’ho esperaves!? (segon pas a l’escola de grans)

Un día estàs abraçant per primer cop el teu bebé, aprenent a canviar bolquers, a donar el pit, …i tanques els ulls dos minuts…i el teu bebé comença l’escola!

Tu, que per instint et preocupes que no ho passi malament, que no tingui massa vergonya, o se senti intimidada (els pares de nens molt timids o introvertits m’entendran). Tu li parles de l’escola de grans, li expliques les coses bones que té, a la guardería posen de la seva part dient-li com es d’emocionant, anem a conéixer l’escola, ens posem amb la compra de materials, etc…i arriba el gran dia!!

Reconec que per mi el primer día no era tema (pel pare de les criatures si), només esperaba que no fos massa per ella. Perquè pasar d’una guardería amb 60 nens a tres classes, a un preescolar amb 200 nens a 18 clases…és per flipar una mica no? L’entrada plena de nene smb les seus pares, fotos per tenir un record del primer dia, profes noves, classes noves, amics nous…

i llavors, entrem a classe, fa una volta de reconeixement i seu a pintar amb unes nenes i em diu “mami, ese niño que llora está triste porque no quiere que se vaya su mama. Yo sí quiero que te vayas tu con el papi, porque en el colé los niños se quedan a jugar solo niños”

I llavors m’adono que estic visquen un d’aquells moments on els teus fills et demostren que ja no son bebes…i no sé si abraçar-la d’orgull i alegria…o deixar caure una llagrimeta!

I allá està ella: tímida pero valenta en un entorn que no li és familiar i on normalment “s’amagaria”, però plenament conscient del que ha de passar i contenta per començar aquesta nova etapa.

i, a més, va sortir contenta! dient que nomes se sabia el nom de la profe, pero que ja s’els apendria tots!

El segon dia jo pensava que podia ser pitjor, perquè ja sabia el que era. Però no: va arribar una mica més introvertida, però sense deixar anar ni una llagrimeta, i va sortir encara més contenta que el primer dia. Ja havia après coses noves, sabia el nom de dos amics…i cada dia l’alegria va a més!

la petita gran ja no és un bebé…és una personeta cada día més independent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s