Rutines

Tinc sentiments contraris respecte el tema de les rutines.

– el 90% del que em diuen o llegeixo és que els hi fan bé als nens

– jo, amb l’instint de maternitat “relaxada”, doncs zero normes, i poques rutines…com que no m’acaben d’agradar. Zero no vol dir que les deixi pegar-se o pintar les parets, però els hi explico perquè no es fan les coses que no es fan, fins que van tenint comprensió per asumir-les…pero no, no tenir normes no vol dir que les faci córrer riscos. I rutines, doncs poques. Sí, les banyo tots els vespres perquè és el moment que toca, però mai a la mateixa hora, a vegades sopen primer, a vegades no, va variant, segons el dia i com les vegi.

Esta clar que a la guarderia i a l’escola segueixen rutines, pero a casa…poques.

Al final, amb els anys, estic descobrint que un dels motius perque es parla tant a favor de les rutines, es perquè son bones pels pares. Perquè…com pots recordarho tot? que facin pipi en aixecar-se, es rentin les dents, es pentinin i vesteixin sense que falti res, que surtin a l’hora…esmorzats!!!! i portarho tot a la motxila, i quan vas al parc o pot ser que acabis a un parc: portar les joguines del parc, i tovalloletes i kleenex i  i i i i…i com voleu que no s’ens oblidi alguna cosa!!! i que si els materiales del cole, o l’activitat que toca avui, o la visita a no se qui (i això, sense sumar-hi les coses de la casa o de la feina!)

pero si fem servir les rutines per nosaltres, tot es soluciona!!!

Et fas com un calendari mental: aixecar-se, vestir la nena, portar-la al lavabo a fer pipi, rentar-li la cara i les dents, pentinar-la, sabates i jaqueta, verificar la motxila (que forma part de la rutina de la tarda anterior), esmorzar i cap al cole (jo no consegueixo que esmorzi a casa…esmorza de cami)

I als vespres: comprovar motxilles i llibretes, posar canvis de roba si cal, banyarles, posar-lis el pijama, que sopin, preparar la roba pel dia següent, i a dormir..

i pels menjars i berenars, doncs te’ls apuntes: tots els dilluns cerals, els dimarts fruita, dimecres entrepà…i després, si t’ho saltes tu saltes, pero almenys no has de pensar que han menjat els últims dies. Mires la llista, i llestos. Jo ho veig com una similitud a les llistes de “to do’s”

i aixi amb tot…si és que, això de les rutines…ho van inventar uns pares!!! (o uns profes, no ho descarto)

aqui teniu la opinió del Carlos González sobre rutines, copiat de la web…per si algú li interessa una altra opinió.

Hay quien opina que a los niños les benefician las rutinas, ¿estás de acuerdo? 

No conozco ningún estudio que demuestre que las rutinas tienen ningún efecto beneficioso para los niños, ni para nadie. Las rutinas no alargan la vida, ni disminuyen el riesgo de cáncer, ni bajan el colesterol… Pero todos tenemos rutinas, y tampoco parece causar ningún problema. Creo que lo malo es convertirse en fanático de las rutinas. Insistir en imponer una rutina aunque resulte evidente que ese niño concreto sería más feliz con otra rutina distinta, o con ninguna rutina. Sacrificar otros aspectos de la vida para cumplir con la sagrada rutina (“No, no puedo ir a tomar un café contigo, son las siete menos cuarto y a las siete le toca baño al niño”). – Carlos González

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s