Peus, Patades, Pases, Emprentes

He descobert que tinc debilitat pels peus dels bebés.

Els trobo tendres, m’encanten el milió de linies i arrugues que tenen quan neixen, la suavitat que mantenen durant mesos, tot i que vagin descalços tot el dia. M’encanta com s’els miren, com els fan servir per descobrir el seu cos, o el seu mon. I, a més, sento que van marcant el pas de bebé a petita criatura.

Els peus tenen molta feina!

Quan els bebés estan dins la panxa de la mare, els fa servir per moure’s, fer-se notar comunicar-se, descobrir els limits d’aquesta casa que el manté calentet pero apretat. Es comunica amb sa mare fent-los servir, i a nosaltres no hi ha cosa que ens agradi més que sentir les seves patades (inclos quan no tenen espai i quasi ens deixen sense respiració) A més, els peus son de les primeres coses que proba un bebé, que ja els explora i s’els menja des de l’uter.

El bebe neix, i en quant desenvolupa una mica la vista, just despreés de descobrir-se les mans…descobreix els seus peus! Aquella part del seu cos a la que no arriba, pero que pot moure i amb la que arriba a tocar aquella joguina que penja de la cadireta del cotxe…o fa servir el peu per destapar-se i treure’s la manta que nosaltres no deixem de colocar-li.

Després, descobreix que els peus serveixen per esquitxar a la banyera, es maravella amb la sensació de posar-los a terra, o de fer-los servir per arrosegar-se per terra, o anar a quatre grapes. I llavors es posa de peu per primera vegada…¿recordes un bebe mirant-se els peus les primeres vegades que aconsegueix posar-se en peu conscientment? flipen…o quan trepitgen aigua i se la miren, es miren els peus, i tornen a trepitjar-la per estar segurs…i la trepitgen una mica més fort…o quan volen apendre a saltar i agafen tota la forca i els seus peus no s’aixequen de terra, i s’els miren preguntant-se perquè no fan el que ells volen (la meva s’els mira tota enfurrunyada quan no pot fer com sa germana)

I aquests peus, que mostren ternura quan son petits, van endurint les seves plantes, es van estirant i fent desaparèixer les arrugues, les línies, fins que et dones compte que ja no són peus de bebé. Ja son una miniatura dels teus, ja han començat a deixar l’emprenta del nen que comença a créixer, que domina les seves pases, que ja no s’els mira tant, que els hi va perdent interés, perquè ara els entrena per escalar, saltar, córrer més ràpid, xutar una pilota, saltar la corda, caminar per una linea, etc..

M’encanten els peus de bebé, i les emprentes que van deixant quan es van fent grans, quan es van convertint en personetes…

Per la meva filla petita, els peus son una extensió de les seves mans, més del que he vist en altres bebés (o en la meva filla gran, per no anar més lluny) A ella li encanta el contacte pell amb pell, i se sent tant a gust si el contacte és amb les mans com amb els peus. A la panxa, donava moltes patades, o més aviat tenia veritables combats amb la meva pobra panxa. Després, seguia divertint-se amb les patades estant a fora…jo deia que semblava una marieta quan està panxa amunt i no es pot donar la volta (de vegades li deia petit escarbat…perdona filla!) Sempre a sentit molt a través dels peus, li molesta tacar-sels, els fa servir per despalcar coses, per moure o atrapar objectes, per desplaçar-se estirada…molt més que les mans. Ella dorm amb els peus sempre en contacte amb mi. Li molesta si no queden ben posats els mitjons, no es deixa posar qualsevol sabata que no li sigui còmode…els seus peus són molt seus…i els cuida!

152

Fa dies que la miro, i penso com ha crescut i que està deixant de ser un bebé. Ja es una mini personeta fent-se cada cop més independent. Però l’altre nit, quan va deixar recolzats els seus peus sobre meu, m’els mirava…i encara són peus de bebé! Encara ens queden algunes pases per ser una petita personeta. A disfrutar-les!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s