Nits en vetlla

De nits en vetlla hi ha de molts tipus, i ara no estic ni pensant en les nits d’estudi o de festa de la uni…això em queda ja una mica lluny. Parlo de tenir nens i que no et deixin dormir. Això es un recull dels tipus de nits en vetlla, i de la meva última nit del terror.

Sempre ens diuen que el descans és important pel cos…però els nostres fills no ho pillen fàcil, aixi que ja feia temps que volia escriure sobre les nits que els pares passem desperts. A casa concretament no tinc nenes de bon dormir, i això que als papes sí que ens agrada dormir (tot i que es veu que de petits donàvem el conyàs també)

La gran, des que va neixer, no dorm bé, jo estic convençuda que ho troba una perdua de temps. De petita l’havies de moure, en braços o en el cotxet, de gran, no pot dormir sola en una habitació. I no es de les que es resisteixen a anar-se a dormir, perque es queda adormida on sigui, pero es deperta mil vegades: malsons, calor, terrors nocturns….hi ha de tot. no li agrada dormir. No fa migdiades regulars des dels 20 mesos. Si dorm una migdiada tardet (dels pitjor pronostics si vols passar bona nit) es desperta preguntant si ja ha passat la nit…

La petita, que té una miiiiiica més d’afició per les dormides (excepte anant en cotxe) dorm la mar de bé…si vol. Si li agafen les manyes, no es que vulgui dormir al teu llit, es que ha de dormir literalment a sobre teu.

La última nit del terror va començar amb una migdiada larga i tard de la gran. Que no ven tenir la sort que dormis fins el día següent. Desperta a les 7 de la tarda, sabiem que no hi hacia manera de dormir fins tard. Total, dormo la petita, que també volia festa i li va costar força. Quan la petita està adormida, i un segle més tard aconseguim que a la gran li agafi son (un segle més tard…vull dir quan ja estavem tots migs dormits pel sofa menys ella…) i llavors…la petita es desperta!!!! ai no…i el fet és que vem estar més o menys així tota la nit…

jo resumiria les nits en vetlla en tres tipus:

les que no t’ aguantes dret: ja sigui perquè tens un bebé a casa que es desperta 20 vegades, ja sigui perque portes mesos sense dormir, …son aquelles nits que no recordes del tot bé al dia següent, que no saps dir ni quantes vegades es va despertar el nen/a, ni què vas fer mentre estaves despert, ni com el/la vas adormir. Acostumen a succeïr quan portes tantes nits en vetlla seguides que ja s’et confonen les hores, els dies, els mesos…les estacions? L’avantatge d’aquestes és que no tens ni força per posar-te de mala llet.

les que t’emprenyen: aquestes son les pitjors…aquelles on el teu fill/a et trenca la son, o et desperta quan estaves en mig d’un somni agradable…o just escull per passar mala nit el dia que estaves més cansat i portaves des de les 10 del matí pensant en dormir. La convinació d’un pare/mare cansat i un nen que passa mala nit és nefasta…es nota a l’ambient i tot acava encara pitjor. el bebé, o nen/a es posa nerviós, negitòs, s’emprenya més, tu t’emprenyes més…i aqui és on has de fer gala de la teva preciosa paciencia. ës una de les proves dificils de la paternitat. Avis…vigila no surti el pitjor de tu i apunta bé la botiga de paciència més propera.

les que disfrutes: aquelles nits que no saps perquè, et desperten quan et sents descansat, hagis dormit una o 6 hores…ja sigui que el teu fill/a té u malson i es desperta a mitja nit i no vol tornar a dormir, ja sigui que perd la son i es desvetlla a les 11 de la nit, ja sigui que es desperta a les 5 de la matinada i pensa que es moment de jugar. Son aquells dies en que marxes amb el teu fill/a al menjador, o al cuarto de jocs, o on sigui, i jugues xiuxiuejant, jugues a inventar histories, a explciar contes, a pintar, a princeses, a herois, a mil i una coses en un ratet…o seieu junts i tapats (és hivern i és el que més bé de gust) a veure una peli…mil i una coses que feu, a mitja nit o de matinada…i que queden graves en el nen/a…s’enrecordarà molt de temps del dia que va veure sortir el sol amb el papa o la mama, o el dia que va veure Toy Story mentre era “molt i molt de nit”.

les que toquen, perquè toquen: ja sigui perquè tens un bebé que acaba de neixer, o un fill amb febre/grip o virus similar, totes aquelles nits per les que ja venim planificats i que, senzillament asumim…aquestes acostumen a venir amb més bateria de paciència que algunes altres. no hi ha res que tregui forces d’on no les tenim que veure que el nostre fill/a es troba malament…per exemple.

ep, i per ser justos…hauria de dir que aquest post es va quedar una mica amagat entre els els esborranys…i ara, que és hivern i es fa de nit d’hora…estic dormint com vull…estem dormint, totes. Les nenes 20- 20.30 estan al llit, els hi costa una miqueta però…cauen (i jo també moltes vegades, ho confesso) i què passa aleshores? doncs que el fred fa que dormim totes apretadetes, que el calor humà és important a l’hivern…i que despertem al matí següent! Sisi, nits de 11 hores de dormir…ni jo m’ho crec! Gràcies reines meves!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s